Sinds april 2019 weten we dat ‘de Limonat’ de zomerbar in Retie eraan komt. We hebben 1000 liter tripel besteld bij brouwerij Pirlot. Ons bier gaat Swiekes heten, want de naam moest bij het bestellen opgegeven worden. En de bijnaam van de brouwer was vroeger swiekes. Dat is al één probleem minder. Marc, Patrick en Bert zijn dolenthousiast. Maar er is nog veel te doen. Het bier komt eraan en de zomer ook. Snel. We moeten nog een etiket hebben voor op de fles, we moeten nog een glas kiezen en dat laten bedrukken, flyers en affiches maken, …

 

Is 1000 liter niet veel te veel? Dat zijn wel 3000 33-ers. De Limonat opent zijn deuren voor het eerst en we weten niet wat dat gaat geven. Hoeveel volk komt daarop af? Gaat het deze zomer wel goed weer worden? Anders zitten we daar met 3000 tripels. Patrick stelt voor om met de overschot een groot tuinfeest te geven. Dan hebben we er nog iets aan.